Kulak Temizliği Nasıl Yapılır?

Kulaklarımızdan temizlemeye çalıştığımız kulak kiri, aslında anormal bir oluşum değil, aksine burnumuzda oluşan salgı benzeri, kulağımızı dışarıdan gelecek mikroplardan koruyan anti bakteriyel bir salgıdır. Vücut tarafından kendiliğinden dışarı atılan kulak kiri, atılamadığı ya da atılması engellendiği durumlarda sağlık problemleri yaratır.

İnsan anatomisi de kulak kirinin atılmasına engel durumlar yaratabilir. Dış kulak yolunun içe dönük olduğu kulak yapılarında, bu atılım daha yavaş olur ve ötesinde işitme kayıplarına neden olur. Kuru ve kaşıntılı bir kulak ise, kulak kiri yokluğunun habercisidir.

Aslında kulak zarının dışa doğru hareketiyle, dış kulaktan kendiliğinde atılabilen kiri,   pamuklu çubuk benzeri nesnelerle almaya çalışmak, daha da derine itilmesine neden olur. Pamuktan bulaşan küçük ipliklerle sıkıntınızı daha da arttırmış olursunuz. Bu pamuklu çubuklar, bilinenin aksine kulak temizliği için değil, makyaj temizleme amaçlı üretilmişlerdir. Üretimi sırasında hiçbir steril aşama geçirmeyen bu pamuklu çubuklar, sizin de bildiğiniz gibi sağlıksız ve sağlıksız ambalajlarda satışa sunuluyor. Yazımızı hazırlarken edindiğimiz bilgiye göre de bir çoğu, merdiven altı tabir edilen yerlerde atık pamuklardan üretiliyor.

Kulak temizliği ile ilgili en doğru ve sağlıklı bilgileri videomuzda izleyebilirsiniz.